zondag 10 juli 2011

Holland America Line zwaait ms Rotterdam uit

Holland America Line laat het vertrek van ms Rotterdam voor de jubileumcruise ‘Klassieke Overtocht’ op 3 juli a.s. niet ongemerkt voorbij gaan en zwaait de passagiers en bemanning uit met een feestelijk optreden van Lee Towers. Gedurende de namiddag en avond zijn er tevens optredens van het Shanty Koor Barend Fox en het Betty Foks koor op de kade. Daarnaast laat Holland America Line de uitzwaaiers en andere belangstellenden kennismaken met haar historische en het hedendaagse cruiseproduct. Om 9 uur ’s avonds gaan de trossen los en zet ms Rotterdam, dat in 2012 Rotterdam als haar vaste thuishaven heeft, koers richting New York.
 
De Wilhelminakade in Rotterdam biedt zondag 3 juli een bijzondere aanblik met twee schepen van Holland America Line aan de kade, ms Ryndam en ms Rotterdam. De feestelijke Sail Away activiteiten op de Wilhelminakade beginnen rond 18.30 uur, nadat de ms Ryndam om 17.00 uur is vertrokken voor haar cruise naar de Noorse Fjorden. De film Holland America Line Cruise Experience neemt het publiek mee in de wereld van het hedendaagse cruisen. Een historische fototentoonstelling laat het cruisen en leven aan boord in de vorige eeuw zien. Wie wil, kan zich laten fotograferen als Holland America Line cruise-passagier. Het optreden van Lee Towers vindt plaats tussen 20.00 uur en 21.00 uur. De exacte aanvangstijd is nog niet bekend.
 
‘Deze afvaart betekent veel voor Holland America Line en Rotterdam. Wij zijn trots op de historische banden tussen Holland America Line en Nederland’, vertelt Nico Bleichrodt, director Sales & Marketing Benelux, Duitsland & Scandivië van Holland America Line.

Bron en hele artikel: Tourpress