woensdag 6 november 2013

Disney Cruise: Magisch

Cruises vind je in alle soorten en maten. Op enorme schepen met 5000 medeopvarenden of juist klein en luxe met maar een paar honderd andere gasten. Op mooie gestroomlijnde schepen of ouderwetse driemasters onder vol zeil. Ook aan de kinderen is er gedacht. Onze verslaggeefster dompelde zich met haar zoon onder in de wereld van Disney!

Hij is bijna elf, maar nog de enige in huis met een stapel Duckies onder zijn kussen. Op tv kijkt hij al jaren dezelfde Disney-films en diep in zijn hart zou hij het liefst huis en haard verlaten voor een toekomst in Duckstad. Kort voor de zomervakantie bespraken we onze zorgen nog met de meester op school. Dat kan toch niet goed zijn, altijd maar die Knabbel en die Babbel? Is 'Kruistocht in Spijkerbroek' niet betere lectuur voor het slapen gaan? Hoewel slapen er niet echt meer bij was sinds hij wist dat hij mocht cruisen met de Disney Magic. In een week tijd zullen we samen met alle bekende Disney-karakters een aantal steden in het mediterraanse gebied aandoen.
En daar staan we dan in de haven van Barcelona, waar kapitein Robert Olmer uit het Brabantse Fijnaart het 294 meter lange schip achteruit de cruiseterminal in vaart. We mogen aan boord! En het is net als bij Sinterklaas: natuurlijk is Mickey Mouse een verklede student, maar als hij je met zijn grote witte handschoen aan boord helpt, is hij zelfs voor de oudere kinderen toch wel een beetje echt.

Bron en hele artikel: Telegraaf