woensdag 16 januari 2013

Stena Line BV boekt netto omzetstijging in 2012


Ferrymaatschappij Stena Line BV spreekt van een, gezien de omstandigheden, goed resultaat over 2012. In een moeilijke markt heeft de maatschappij een netto omzetstijging weten te realiseren. Het afgelopen jaar is dan ook beter afgesloten dan 2011.

Dit verklaarde Pim de Lange, Algemeen Directeur van Stena Line BV, in een terugblik op het afgelopen jaar. Het door Stena Line op de belangrijke route Hoek van Holland – Harwich vervoerde aantal passagiers is gestegen van 509.000 in 2011 naar 521.000. Het aantal vervoerde personenauto’s is het afgelopen jaar gestegen naar 110.000.

Meer vracht
Het totaal door Stena Line vervoerde aantal vrachteenheden is het afgelopen jaar gestegen naar 352.000 units. Dit is een beter resultaat dan de totale vrachtmarkt tussen het VK en het Continent heeft laten zien.

Laag consumentenvertrouwen
Minder positieve resultaten kwamen van de Stena Line dochter Buro Scanbrit (tot voor kort Buro Scandinavia, waaronder Buro Britain ressorteerde), dit als gevolg van een gebrek aan consumentenvertrouwen en vanwege de ingevoerde BTW op reisverkopen. Echter, ook dit jaar mocht de in reizen naar Scandinavië en Groot-Brittannië gespecialiseerde touroperator weer de felbegeerde Veren in ontvangst nemen; een onderscheiding door de reiswereld voor de beste reisorganisatie naar respectievelijk Noord-Europa, Groot-Brittannië en Ierland. Tevens mocht Stena Line de Veer in ontvangst nemen voor de beste ferrymaatschappij.

Bron en hele artikel: Tourpress