dinsdag 3 november 2015

Verplichte fooienpot op cruiseschip is misleiding

Cruises worden in Nederland, steeds populairder. Wie voor het eerst een cruise maakt, kan aan het einde van de vakantie voor een vervelende verrassing komen te staan. Voor zogenaamde "fooien" blijken dan vaak tientallen Euro's bij de rekening gekomen te zijn.

Om onder deze fooi uit te komen staat soms in de kleine lettertjes dat men bezwaar kan maken. Veel reisaanbieders schrijven zelfs echter dat de fooi verplicht is of noemen het een "verblijfsvergoeding" die niet teruggevraagd kan worden.

In het artikel in de Metro van dinsdag 3 november staat dat deze "verplichte" fooien bij cruises misleiding zijn. Reisaanbieders moeten zich houden aan de Reclamecode Reisaanbiedingen. In deze code staat dat bij een aanbieding van een reis alle vaste bijkomende kosten inbegrepen moeten zijn.

Het is dus zeker de moeite waard de voorwaarden bij een boeking over de fooi na te lezen en goed na te vragen.

Lees het hele artikel op Metronieuws.nl

In deze context is het ook interessant de definitie van "fooi" op wikipedia eens te bekijken:

Een fooi is een extra geldbetaling als beloning voor extra kwaliteit voor verkregen diensten boven de verwachte 'normale' kwaliteit. Fooi is niet hetzelfde als loon omdat men er in principe geen recht op heeft. ... 

Bron: Metro dinsdag 3 november 2015 / door Rens Oving; https://nl.wikipedia.org/wiki/Fooi