zaterdag 9 februari 2019

Aan boord van het nieuwe HAL-schip: de ms Nieuw Statendam

Holland America Line heeft een nieuw schip: de ms Nieuw Statendam. Zoals je van HAL gewend bent, mooi statig blauw met oranje accenten. Het schip is in meerdere opzichten kenmerkend voor de rederij, maar wellicht zegt je dat niet zoveel… Gelukkig nemen wij je mee aan boord!
Twee jaar geleden werd in Nederland met veel festiviteiten de ms Koningsdam in gebruik genomen en de ms Nieuw Statendam is een bijna identiek mid-size schip in de Pinnacle-klasse van HAL. Eigenlijk zijn er alleen enige nuanceverschillen. Enige uitzondering is de Club Orange, een nieuwe ‘executive’ lounge waar de gasten uit duurdere hutten privacy hebben en bijvoorbeeld rustig kunnen ontbijten. En voor anderen is toegang bij te kopen. De plus-service is in testfase en wordt vlootwijd uitgerold de komende jaren.

Verdeling hutten
Maar elk schip heeft zijn eigen hart en ziel. Met een eigen crew en eigen vaarroutes. De Nieuw Statendam, 297 meter lang en 37 meter breed, biedt plek aan 2.666 gasten met 1.377 staterooms en suites. Deze zijn zoals altijd in vijf categorieën te verdelen: binnen-, buiten-, balkonhut, suites en zeer luxe suites. Daarbinnen is nog een onderverdeling, met bijvoorbeeld spakamers en familiekamers, maar in zekere zin de bekende indeling.

Bron en hele artikel: Voyago