vrijdag 12 maart 2021

Cruises komen weer op stoom; Maken van een cruise is nog nooit zo goedkoop geweest

De cruisesector,die als een van de eerste sectoren midscheeps geraakt werd door het coronavirus, kruipt uit het dal. Toeristen boeken weer voorzichtig voor dit najaar. ,,Mensen zijn het zat en willen gewoon weer op vakantie.''

Wie herinnert zich niet de beelden van 'coronaschepen' die ronddobberden op zee, omdat landen ze niet lieten aanmeren in havens uit angst voor verspreiding van het virus. En dan die vele passagiers die in verplichte quarantaine moesten in hun hutten. De vrees was dat corona het imago van cruises met luxe en comfort aan flarden had geschoten en reizigers wel twee keer zouden nadenken voordat ze weer aan boord zouden stappen.
...

Cruisemaatschappij Holland America Line schetst hetzelfde beeld. Volgens HAL-directeur Nico Bleichrodt zijn mensen terughoudend om voor deze zomer al een cruise te boeken, maar durven zij het wel aan om later dit jaar of volgend jaar weer te gaan cruisen. Met name voor de kerstperiode en voor heel 2022 gaat het volgens Bleichrodt hard met de boekingen. ,,We zien dat mensen hun reis doorschuiven naar volgend jaar. Vooral cruises met vertrek uit Amsterdam en Rotterdam en naar de Middellandse Zee en het Caribisch gebied zijn in trek."

Bron en hele artikel: AD