zondag 7 maart 2021

De cruisevakantie valt niet aan te slepen bij de vermogende senior

Hoop in bange dagen van de noodlijdende cruise-industrie? De rijke, stierlijk verveelde senior die weer wat van de wereld wil zien, desnoods in een maandenlang drijvende bejaardenflat.

U dacht dat de jeugd tegen de plinten opvliegt van reisdrang? De rijke bejaarde is er ook helemaal klaar mee en sluit zich in sommige gevallen nog liever maandenlang in een drijvende flat op dan nog een dag thuis te zitten. Bloomberg schrijft dat tickets voor luxe, maandenlange rondvaarten in 2022 en 2023 razendsnel uitverkocht raken.

Dat cruiseschepen door wereldwijde Van Dissels nog steeds worden aangemerkt als zeer risicovol, qua corona, lijkt weinig uit te maken; halverwege dit jaar heeft het gros van de zestigplusser immers al een vaccinatie. Toen Viking Ocean Cruises afgelopen zomer een cruisevakantie voor de kerst van 2021 in de etalage zette, raakte die in een mum van tijd uitverkocht. In december kwam daar een tweede 930 passagiers tellende cruise bij; eveneens stijf uitverkocht. Oceania Cruises wist een 'Around the World in 180 Days' cruise voor 2023 razendsnel uit te verkopen. De populairste tickets gaan voor niet misselijke prijzen over de toonbank, die starten bij $50.000 per koppel voor een standaard hut, en al snel oplopen tot honderdduizenden dollars voor luxere hutten. Voor de wereldcruise van Seabourn (in 2022 en 2023) betaalden koppels een half miljoen dollar; er wordt inmiddels met een wachtlijst gewerkt.

bron en hele artikel: Quotenet